Estàs a  |  Inici  |  Jornades  |  Detall jornada

Jornades

La Cita internacional de la ciutat i del comerç
Data: 29-30 octubre 2012
Lloc: Nancy  { Veure mapa ubicació }
Descripció: CONCEPTE :

Le cita anual de les Vitrines d’Europe té per objectiu aplegar els decisors internacionals del comerç dels centres urbans. Actors públics i actors privats del comerç discuteixen i intercanvien opinions amb total llibertat.

El 2012, ens centrarem en la manera d’innovar, de reinventar-se tot preservant la història dels centres urbans.

Els centres urbans són l’empremta de la cultura local. Van ser oblidats i més tard recuperats pels habitants i els comerciants. Continuen essent l’ADN urbà en el si del qual el comerç sempre ha tingut un paper crucial.
En una dècada, els centres urbans d’Europa han assistit a l’aparició de conceptes de marques específiques. Han esdevingut llocs desitjats on s’han instal•lat promotors immobiliaris i marques tant nacionals com internacionals.
La qualitat arquitectònica, el mobiliari urbà, la preservació del patrimoni local, el respecte del medi ambient, les noves tendències de consum, els nous conceptes de marques, la necessitat del lligam social, són tots paràmetres importants per tornar a donar encant als centres urbans.

Com preservar la singularitat de la història de les nostres ciutats mitjançant el comerç, tot donant valor a la innovació?

El comerç dels centres urbans ha estat un tema que ha suscitat nombrosos articles i reflexions. Els models de gestió encara són molt discutits. Tots els actors, tant si s’inspiren dels models anglosaxons com dels llatins, no han deixat de debatre’n, tot i que comparteixen un punt: el comerç ha de reflectir la innovació, la creativitat. Ha de preservar la nostra història i el nostre patrimoni i ha de contribuir a la seva celebració.


Més informació:
Programa {1,86 Mb. Pdf}
Galeria de imatges:
La Cita internacional de la ciutat i del comerç La Cita internacional de la ciutat i del comerç La Cita internacional de la ciutat i del comerç La Cita internacional de la ciutat i del comerç La Cita internacional de la ciutat i del comerç
La Cita internacional de la ciutat i del comerç
Enllaços:
Unions de Classes Moyennes Confesercenti Emilia Romagna Associação Comercial e Industrial de Barcelos Fundació Barcelona Comerç Commerçants de France
© Disseny: dommia
Vitrines d'Europe
C. Ferlandina 25
08001 Barcelona
Tel. +34 934.436.349
Avís Legal  |  Mapa Web  |  Contacte  |  RSS
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat