Estàs a  |  Inici  |  Actualitat  |  Detall noticia

Actualitat

06.06.2013
comunicat de premsa-reunió a Florència

A Florència a la seu de la CONFESERCENTI

CONSELL d’’ADMINISTRATION DE LES VITRINES D'EUROPE

Avui a Florència, a la seu de la Confesercenti del centre històric, es va celebrar el Consell d'Administració de les “*VITRINES D'EUROPE”, una xarxa d'Associacions de Comerciants i agents econòmics d'Itàlia, França, Espanya, Bèlgica i Portugal, del qual ANCESTOR Confesercenti és membre fundador, que té per objectiu el desenvolupament del comerç dels centres urbans i la reactivació de les ciutats com a centres de creixement econòmic i social.

A més de la programació del proper Congrés Europeu de l'Associació, que es celebrarà a Bèlgica a la tardor propera, els dirigents dels *VITRINES D'EUROPE, amb el director de *Confesercenti de Florència, el Sr. Alberto *Marini, han avaluat la situació econòmica i el consum dels diferents Països europeus expressant una forta preocupació per les importants dificultats viscudes per la petita i mitjana empresa del comerç, del turisme i dels serveis, en la majoria del contexts; al nivell europeu, això representa més de 14 milions d'empreses, amb gairebé 50 milions d'assalariats.
En l'Europa a 27 el sector dels serveis representa gairebé 70% dels assalariats contra 25% de la indústria i 5% de l'agricultura tenint, per tant, un paper estratègic al si de l'economia.
El consell d'Administració de les *VITRINES D'EUROPE va ser rebut, al final del matí, per la Consellera del Desenvolupament Econòmic i del Turisme de l’ajuntament de Florència, Sra Sara Biagiotti, per avaluar els problemes més importants del comerç en els centres urbans.
“És necessari de portar una política econòmica europea que vagi mes allà de l’austeritat però que es basa en el retorn al creixement- “ ha subratlla,t el Sr. *Stefano Bollettinari, president dels *VITRINES d'EUROPE i coordinador de l’Associació nacional dels Centres urbans que s’adhereix a la Confesercenti – cal rellançar l'economia i els consums en tots els Països d'Europa, millorar l'ocupació, reduir la pressió fiscal, posar en marxa una estratègia de reactivació de les ciutats utilitzant fins i tot la nova programació dels fons europeus 2014-2020 i donar suport a través polítiques apropiades de les *PMEs, començant per la l’accés al finançament”.
“Les polítiques pressupostàries europees, la liberalització salvatge aplicada al nostre país en el sector del comerç – ha subratllat el Senyor Alberto Marini, director de la *Confesercenti Florència – estan produint profunds canvis econòmics, socials i en l'estructura urbana dels nostres centres urbans, començant per aquell de Florència. Les activitats de proximitat que garantien un servei complet estan tancant, mentre que s’obren activitats que ofereixen una dolenta qualitat, augmentant l'espiral de l“entrepà pel turista”. Cal recuperar les regles fonamentals i repensar el model de ciutat, capaç de posar de relleu la empresa de qualitat i de penalitzar la renda.”
Florència, 03.06.2013

Enllaços:
Unions de Classes Moyennes Confesercenti Emilia Romagna Associação Comercial e Industrial de Barcelos Fundació Barcelona Comerç Commerçants de France
© Disseny: dommia
Vitrines d'Europe
C. Ferlandina 25
08001 Barcelona
Tel. +34 934.436.349
Avís Legal  |  Mapa Web  |  Contacte  |  RSS
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat