Translate by Google:  
Fundació Barcelona Comerç
You are at  |  Fundació Barcelona Comerç  |  News Detail

Fundació Barcelona Comerç

News

23.07.2014
ICOB 2n trimestre

Comerç Barcelona (IcoB)
Es frena la caiguda de vendes a les botigues
de Barcelona i els comerciants ja preveuen resultats positius per a la campanya d’estiu
 Les vendes segueixen sense millorar, però ja no cauen i els comerciants preveuen resultats positius per a aquest estiu
 Les rebaixes deixen de ser un fenomen de vendes. Per als clients resulten més atractius els descomptes i les ofertes durant l'any
 La fidelitat del client vers el seu comerç de confiança ha crescut un 7,8% en aquest darrer trimestre
Barcelona, 17 juliol de 2014. Aquest darrer trimestre es confirma la frenada de la caiguda de les vendes als comerços de la ciutat de Barcelona i malgrat que els tiquets de caixa i de facturació segueixen presentant saldos negatius, -0,8%, la caiguda és menor que durant el primer trimestre ( -1,3% al gener i -1,4% al març). En el marc d'aquest panorama, destaca la dinàmica d'un sector principal, el de l'alimentació, que presenta uns saldos nets de +1%, el primer en positiu de tots els sectors des de 2010. Tot plegat fa que els comerciants esperin que els resultats millorin a molt curt termini i que les vendes durant aquest estiu i següent trimestre puguin millorar.
Aquesta és una de les principals conclusions de l'Indicador Comerç de Barcelona (IcoB) creat per la Fundació Barcelona Comerç en col·laboració amb ESADE i que elabora sondejos trimestrals a una mostra d'uns 500 comerços dels principals eixos de la ciutat dels sectors d'alimentació, equipament personal, equipament de la llar, serveis professionals, oci i cultura. L'enquesta presentada avui correspon al segon trimestre de 2014.
Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç, ha indicat que la disminució de la caiguda de les vendes per sota de l'1% i l'augment, encara que poc, de les vendes de la primera setmana de les rebaixes semblen augurar el començament de la recuperació.
Per al catedràtic de Màrqueting d'ESADE i director de l'estudi, Josep-Francesc Valls, “Els comerciants mostren major interès pels comportaments de compra dels consumidors en el futur immediat que pels actuals. No obstant això, el canvi de cicle s'observa a través d'aquells comerços que han aprofitat aquests temps de crisis per innovar en productes i locals, d'una banda, i en la millora de la productivitat en tota la cadena de valor de l'empresa, per l'altra”.
Per la seva part, el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi, veu com a positiu que els comerciants barcelonins tinguin una perspectiva optimista per al futur del seus comerços.
Les ofertes i descomptes eclipsen les rebaixes
Després de comprovar com en els períodes de rebaixes tradicionals dels darrers anys, la reducció de vendes ha esdevingut un tendència amb poc marge de correcció - les vendes de la primera setmana de rebaixes d'estiu ha millorat només un 0,45% respecte al mateix període de 2013 i les de l'hivern van caure un 0,02%-el 49,2% dels comerciants de Barcelona considerarien positiu o molt positiu, crear nous períodes de venda especial que permetessin campanyes de promoció amb ofertes i descomptes, molt especialment, abans dels Nadals.
Aquesta proposta del comerç de la ciutat es fonamenta en la pèrdua creixent de protagonisme de les rebaixes, fruït del sobrevingut interès dels comerciants per vendre més, reduint el seu marge, en qualsevol època de l'any i del conseqüent increment desaforat d'ofertes i descomptes constants que creen en el client una percepció que els preus més econòmics es poden trobar en diferents canals i moments de l'any a través de setmanes promocionals, ofertes, outlets o internet. D'aquesta actitud i del resultat de les rebaixes d'aquests darrers períodes, es dedueix un menor interès general pel període oficial de rebaixes.
En relació directe a aquesta nova realitat, els comerciants enquestats asseguren que el 71,4% del seus clients busquen ofertes durant tot l'any, un percentatge similar al del trimestres anterior, 68,6%, i que es manté per sobre del 65% des del segon trimestre de 2013.
Hàbits de consum dels compradors
En aquest mateix estudi, en el que es treballa exclusivament amb dades reals i no estimades, també ha quedat clar el creixement, un cop més, del gruix de clients que entren als establiments comercials i no compren, 56,1%. Per contra, la fidelitat del client vers el seu comerç de confiança ha crescut un 7,8% en aquest darrer trimestre.
Es manté la preocupació per la despesa
Pel que fa a la despesa, una de les grans preocupacions dels comerciants, segueix disparat en aquest segon trimestre de 2014, el consum energètic (4,4 % respecte al mateix trimestre de l'any anterior), la qual cosa significa que l'impacte del preu de la llum creix a ritmes molt similars als trimestres anteriors (4,4 i 4,7% , respectivament). Entre la resta dels costos destaquen, els laborals (+1,3% superior al mateix trimestre de l'any anterior enfront del 0,6% del primer trimestre d'aquest any); els lloguers i els relatius a les compres (+1,2% enfront de +0,7% del trimestre anterior, respectivament) .
Ingressos i despeses dels comerços de Barcelona
Indicador Barcelona Comerç (IcoB)
Aquestes i altres dades es desprenen de l’Indicador Comerç de Barcelona (IcoB), una iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç que agrupa 16 eixos comercials de la Ciutat -10.000 establiments- amb ESADE, esdevenint actualment el panell d'anàlisi econòmica més complet i precís, amb dades reals i no estimatives de l'activitat del comerç barceloní.
L’enquesta presentada avui i les altres fetes fins ara, han estat dirigides per l'equip de professors i investigadors d’Escola de negocis ESADE format pel catedràtic del Departament de Màrqueting Josep Francesc Valls, el professor del Departament de Mètodes Quantitatius, Joan Sureda, i l’investigador d’ESADE Antoni Parera. Col·laboren en el projecte, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
La Fundació Barcelona comerç trasllada tots els resultats dels IcoB's als 16 Eixos adherits, amb ànim d'aportar informació rellevant que contribueix a la presa de decisions estratègiques, necessàries en temps de dificultat econòmica com l’actual.

Links:
Unions de Classes Moyennes Confesercenti Emilia Romagna Associação Comercial e Industrial de Barcelos Fundació Barcelona Comerç Commerçants de France
© Design: dommia
Vitrines d´Europe
C. Ferlandina 25
08001 Barcelona
Tel. +34 934.436.349
Legal notice  |  Sitemap  |  Contact  |  RSS
Web Design
Dommia Soluciones Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfolio: www.dommia.cat