Traduza por Google:  
Fundació Barcelona Comerç
Estàs a  |  Fundació Barcelona Comerç  |  Detall noticia

Fundació Barcelona Comerç

Actualitat

07.06.2013
Outlets

Amb més outlets no aconseguirem un comerç de qualitat
7 juny 2013 | Categories: editorial |
Miquel Àngel Fraile, secretari general de la CCC

Miquel Àngel Fraile, secretari general de la CCC

Aquestes darreres setmanes hem posat en marxa diferents iniciatives per tal de donar resposta a aquest fenomen que cada dia creix i que pot generar un greu canvi radical del sector, especialment el del comerç tèxtil multimarca i el de la moda, però també el de la indústria i el dels creadors.

Si parlem estrictament de xifres del comerç, segons l’estudi que ha realitzat la CCC, la quota de mercat de les botigues multimarca i dels grans magatzems ha disminuït els darrers anys en favor de l’outlet. Concretament, aquesta disminució ha estat d’un -9% i d’un -5%, en els dos primers formats, i hi ha hagut un important increment d’un 8% en els outlets.

És per aquest motiu que hem constituït un grup de treball del comerç tèxtil i de la moda, en el qual hi ha representants totes les parts, inclosos els sindicats, amb l’objectiu d’analitzar l’impacte que estan tenint els outlets en la nostra economia. Estem posant les bases per formular un pla estratègic de la moda a Catalunya. Ara toca començar a caminar junts.

D’altra banda, hem promogut la plataforma Comerç del Baix Llobregat, que compta amb el nostre suport, amb el de l’ABC, i també amb el de totes les organitzacions empresarials i sindicals del comerç català, i que va aconseguir, la setmana passada, que l’Ajuntament de Sant Boi aprovés, de manera unànime, una moció en contra de l’outlet de Viladecans. També el consistori del Prat de Llobregat s’hi ha posicionat en contra, i la Federació Comarcal del Baix Llobregat i de l’Hospitalet d’ERC va aprovar una resolució, en la qual se sol·licitava al govern de la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Viladecans que reconsideressin la implantació de l’outlet i que posessin en marxa mesures reals i efectives en favor del comerç urbà de proximitat i de qualitat. Així mateix, també hem engegat un estudi jurídic per analitzar el procés d’autorització d’aquest centre i per preparar un pla de dinamització comercial del Baix Llobregat i de suport a les associacions comercials de les viles de la comarca.

No ens podem permetre, en un moment com l’actual, i a costa de la crisi i de l’atonia del consum, convertir-nos en l’abocador d’excedents de productes que no tindrien sortida. Amb més outlets no aconseguirem un comerç de qualitat, ja que no podem oblidar que el que es ven en aquests centres no deixen de ser saldos, que moltes vegades no tenen la qualitat que es mereixen els nostres consumidors. A preus baixos, salaris baixos, evidentment, i, per tant, tot i la pèrdua de poder adquisitiu dels consumidors, no podem permetre una espiral negativa de renda salarial que farà caure encara més el consum.

Miquel Àngel Fraile

Secretari general de la CCC

Enllaços:
Unions de Classes Moyennes Confesercenti Emilia Romagna Associação Comercial e Industrial de Barcelos Fundació Barcelona Comerç Commerçants de France
© Design: dommia
Vitrines d'Europe
C. Ferlandina 25
08001 Barcelona
Tel. +34 934.436.349
Avís Legal  |  Mapa Web  |  Contato  |  RSS
Web Design
Dommia Soluciones Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfolio: www.dommia.cat